A rezsiutalványok többségét felhasználták a nyugdíjasok

A nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok mintegy 60 százalékát váltották be a postákon mostanáig, ennek összértéke csaknem eléri a 14 milliárd forintot. A tapasztalatok szerint továbbra is több áramszámlát egyenlítenek ki utalvánnyal, mint gázszámlát.

2019. november 16.

A jogosultak többsége nem várt a rezsiutalványok felhasználásával a téli hónapokig, már a kézbesítést követően jelentős számban fizettek áram- és gázcsekkeket a postákon rezsiutalvánnyal. November 13-ig a kézbesített utalványmennyiség több mint 60 százalékát már beváltották a postákon. Ez csaknem 4,6 millió darab utalványt jelent közel 14 milliárd forint értékben.

A beváltási statisztikák szerint országszerte a postákon szeptemberben az összes utalvány 22 százalékát használták fel az ügyfelek, októberben 33 százalékát, november elején mostanáig pedig további 6 százalékát.
Az egy napon beváltott mennyiség maximuma október 11-én volt, amikor csaknem 189 000 darab utalványt használtak fel az ügyfelek a csekkek befizetésénél. Az átlagos napi beváltási arány a kézbesítéstől számítva megközelíti a 90 000 darabot.

A tapasztalatok szerint a szeptemberi felhasználási arány nem változott, továbbra is többen fizetnek áramszámlát a rezsiutalvánnyal, mint gázszámlát. A megoszlási arány körülbelül 60-40 százalék, bár ez településenként eltérő lehet.
A rezsiutalványok beváltása zökkenőmentesen zajlik. A beváltások számosságához képest elenyésző a Postához beérkezett panaszok vagy észrevételek száma.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások