Opellel is házhoz megy a Magyar Posta

A kistelepüléseken elérhető mobilposta-szolgáltatáshoz 160 Opelt szerzett be a Magyar Posta.
A speciálisan átalakított járműveket az Opel Magyarország folyamatosan adta át a postai feladatok ellátásához. Az utolsó jármű átadására 2017. június 15-én került sor.

2017. június 16.

A Magyar Posta megújítja a közkedvelt mobilpostai szolgáltatáshoz használt járműparkját, ehhez került az Opel Magyarországtól beszerzésre a 160 Combo kistehergépjármű. Az Opel a Posta speciális igényeinek megfelelően alakítja ki a járműveket. A 160 darabos flottát június közepéig ütemezve adja át a márkakereskedő Opel Gyulai.

A jelenleg hazánkban működő mobilpostai hálózat 917 település lakosságának biztosít ilyen módon hozzáférést a postai szolgáltatásokhoz. Majláth Zsolt, a Magyar Posta Zrt. operációs vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Magyar Posta jellemzően a 600 főnél kisebb lélekszámú településeken látja el a szolgáltatásait ilyen formában, amely nagy népszerűségnek örvend az érintett településeken, ahol ismerik és elégedetten veszik igénybe ezt a postai lehetőséget.

A Magyar Posta mobilposta szolgáltatása biztosítja a küldemények címhelyekre történő eljuttatását, valamint levelek, csekkek feladását is, emellett valamennyi alapvető szolgáltatás is rendelkezésre áll, ami a postákon is elérhető: postai küldemények, csekkek, csomagok, ajánlott küldemények kézbesítése és feladása, pénzfeladás, nyugdíjak és pénzküldemények kézbesítése, pénzfelvétel kártyáról stb. Az alapszolgáltatásokon felül a mobilpostán különböző újságok, sorsjegyek, feltöltőkártyák és más árucikkek is kaphatók.

A hazai autópiacon egyre inkább a személyre és az ellátandó szolgáltatásra szabott megoldásokat igénylik a céges vevők – állítja Jancsó Gyula, a mobilpostai járműveket szállító Opel Magyarország b2b ügyfélkapcsolati igazgatója. Mivel ezek az autók mozgó postahivatalként működnek, az Opel Combo haszongépjárműveket ennek megfelelően kellett átalakítani a szolgáltatási és biztonsági igények figyelembevételével. Így például az autó speciális áramellátást, széfet, GPS-nyomkövetőt, és a bankkártyás fizetés elősegítése céljából POS-terminált kapott. Majláth Zsolt elmondta, hogy a korszerű, új mobilpostás autók jellemzően a dél-dunántúli és az észak- és kelet-magyarországi területeken kezdik meg szolgálatukat.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások