Már kiskereskedelmi láncokban is lehet csekket befizetni - sajtóközlemény

A Magyar Posta Zrt. a CBA Kereskedelmi Kft.-vel és a Rossmann Magyarország Kft.-vel együttműködve a gyorsabb és rugalmasabb ügyfélkiszolgálás érdekében 91 csekkbefizető automatát állít üzembe országszerte drogériákban és élelmiszerüzletekben.

2016. november 16.

A Magyar Posta célja, hogy klasszikus szolgáltatásait – így a postai csekket is – a kor követelményeinek és az ügyféligényeknek megfelelően modernizálja. Ennek jegyében a Társaság az elmúlt másfél évben számos újítást vezetett be:

  • az iCsekk mobiltelefonos alkalmazás segítségével pillanatok alatt, bárhonnan és bármikor befizethetőek a csekkek,
  • a posta ingyenesen nyújtja ügyfeleinek a bankkártyás csekkbefizetést,
  • csekkbefizető automatákat telepített a bevásárlóközpontokba és a forgalmasabb postákra.

A folyamat következő lépése, hogy a Rossmann-nal és a CBA-val együttműködve 25 drogériába, valamint 66 élelmiszerüzletbe csekkbefizető automatákat telepít, amelyeken keresztül mind bankkártyával, mind pedig készpénzzel befizethetőek a csekkek. Az automatán keresztül, bankkártyával befizetett csekkek kártyahasználat szempontjából kártyás vásárlási tranzakciónak minősülnek, hasonlóan az iCsekk mobiltelefonos alkalmazáson történő fizetéshez, illetve a postákon bankkártyával és egyéb csekkbefizető automatákon történő bankkártyás csekkbefizetéshez.

A kiskereskedelmi hálózatokban megteremtett csekkbefizetési lehetőséggel az ügyfelek még több helyszínen és tágabb időintervallumban, kedvező fizetési feltételekkel tudják elérni a csekkbefizetési szolgáltatást.

A szolgáltatást nyújtó, PostaCsekkPont matricával jelölt üzletek folyamatosan bővülő listája az alábbi linkről érhető el:
https://www.posta.hu/be_es_kifizetes/csekkbefizetes/csekkbefizetes_kiskereskedelmi_halozatban

A Rossmann Magyarország Kft. értékesítési és marketingstratégiájával összhangban áll ez a drogériák közt egyedülálló szolgáltatás. A Drogérialánc az elmúlt években számos innovatív szolgáltatást és promóciót biztosított vásárlói számára. Ilyen például az online vásárlás bevezetése, amelynek keretén belül a Rossmann Online drogériában a vásárlók több mint tízezer termék közül választhatnak, és a házhoz szállítás mellett, megrendelt csomagjaikat már több ezer PostaPonton is átvehetik. A Rossmann bízik abban, hogy a csekkbefizető automatákkal tovább bővíti azon szolgáltatásai körét, mellyel vásárlói kényelmét és elégedettségét szolgálja.

A CBA hét esztendővel ezelőtt azért indította útjára a Príma hálózatot, hogy ezen megkülönböztetett egységeiben a vásárlóknak a legmagasabb szolgáltatási színvonalat biztosíthassa. A kitűnő minőségű, sokrétű termékkínálaton és az exkluzív környezeten túl nagyon fontos, hogy innovatív, praktikus, kényelmi megoldásokat is kínáljon az ügyfelek számára. A Postával közösen működtetett csekkbefizető automaták kiváló lehetőséget adnak a Príma hálózatába betérő ügyfeleknek arra, hogy újabb értékes szolgáltatást vehessenek igénybe, mellyel időt és fáradtságot takaríthatnak meg.

A kiskereskedelmi egységekben elhelyezett csekkbefizető automata használata egyszerű. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően egyesével be kell helyezni a csekkeket az automatába, amely leolvassa a rajtuk szereplő adatokat. Amennyiben nem teljesen megszemélyesített vagy kézi kitöltésű csekket kíván az ügyfél befizetni, akkor a fizetendő összeget az érintőképernyő segítségével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül. Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd bankkártyás fizetés esetén be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az automata bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését. Készpénzes befizetés esetén az automata egy úgynevezett köztes bizonylatot nyomtat, ennek segítségével a bolt kijelölt pénztáránál tudják az ügyfelek kiegyenlíteni a csekkek összegét, a pénztárbizonylat és a pénztárban elhelyezett automata által nyomtatott bizonylat együtt szolgál.

Az automatán keresztül egy fizetési művelettel 290.000 Ft értékben maximum öt csekk adható fel. A tranzakciót követően az adatok – ugyanúgy, mint a postán befizetett csekkek esetében – a Magyar Posta Elszámoló Központjába kerülnek, majd a befizetett összeg fehér csekk esetén közvetlenül a számlakibocsátóhoz, sárga csekk esetén a számlakibocsátó számlavezető hitelintézetéhez kerül.

A kiskereskedelmi hálózatokban elhelyezett csekkbefizető automatáknál is használhatóak az ÉnPostám Hűségprogramban kibocsátott hűségkártyák.

Magyar Posta Zrt.
CBA Kereskedelmi Kft.
Rossmann Magyarország Kft.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások