Májusi bélyegújdonságok

Egy csokornyi bélyeg jelent meg május 9-én, közöttük az Europa-bélyegszépségversenyre is benevezett Nemzeti madarak.

2019. május 13.

Forgalmi bélyeg - postatörténeti tematikával

Postatörténet III. sor

Idén is folytatjuk a 2017-ben megkezdett postatörténeti forgalmi bélyegsorozat kibocsátását. 2019-ben is hat címlet jelenik meg. A bélyegeken a két világháború közötti időszak és a második világháború korszakára jellemző postai eszközök szerepelnek.

A Magyar Posta legfrissebb bélyegkülönlegességei megvásárolhatók a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postákon és www.posta.hu-n.

Nemzeti madarak

20190513_madarak

Az idei internetes Europa-bélyegszépségversenyen a Magyar Posta a Nemzeti madarak bélyegblokkal indul. A bélyegeken egy-egy fokozattan védett madárfaj, a fehér gólya és a nagy kócsag, a bélyegzőben a fecske látható. A bélyeg az európai szavazás indításakor, május 9-én jelent meg. Kérjük, támogassa szavazatával Ön is 2019. május 9. és szeptember 9. között az internetes bélyegszépségversenyen résztvevő, magyar bélyeget! www.posteurop.org/europa2019

tájak, városok

20190513_ket_varos

A témában megjelenő bélyegsorozatunk két címletén idén a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Mátészalka és Kapuvár látható. A grafikai kompozíció érdekessége, hogy a településeket Magyarország térképén is elhelyezi.

Mátészalka bélyegén pedig a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház jelenik meg, előtte a Bíró Lajos által formált Hét vezér díszkút áll.

Kapuvár bélyegén a város központjában álló bronzszobor: Pátzay Pál „Kenyérszegő” című alkotása látható.

Gervay Mihály születésének 200. évfordulója

20190513_gervay


Alkalmi bélyegblokk kibocsátásával emlékezünk az 1867-ben függetlenné vált magyar postaszolgálat első főigazgatója, Gervay Mihály születésének 200., és az első levelezőlap kibocsátásának 150. évfordulójáról. Gervay vezetése alatt jelentősen nőtt a postások és a postahivatalok száma, felépült a főposta épülete. Ekkor bocsátották ki az első magyar bélyegsort is, valamint a világon először osztrák és magyar változatban a levelezőlapot, óriási sikerrel.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások