Iskolakezdés együtt! akció

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását a rászorulóknak az Ökumenikus Segélyszervezet.
A 1353-as adományvonalat hívó adományozóknak köszönhetően az első csomag már meg is érkezett egy rászoruló családhoz.

2017. augusztus 24.

Túl az Iskolakezdés együtt! segélyakció félidején már gőzerővel zajlik az új, minőségi tanszerekből álló csomagok összeállítása. A munkatársak és önkéntesek folyamatosan készítik össze a személyre szabott iskolaszercsomagokat, hogy a segítség a szervezet országos intézményhálózata és a Magyar Posta segítségével mind az 1000 gyerekhez eljusson az első becsengetés előtt. Bár napról napra gyűlik a pénz a 1353-ra érkező 250 forintos hívásokból, még mindig sok adományra van szükség, hogy teljesüljön a Segélyszervezet augusztus közepén meghirdetett célkitűzése.

Az első csomagok útnak indítása alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: nagy öröm, hogy idén is sokan álltak már a segélyakció mellé, és így az elmúlt másfél hétben több mint 7 millió, azaz 700 tanszercsomagnyi pénzadomány érkezett. A 1353-as adományvonalat tárcsázó és a segélyszervezet honlapján adományozók mellett Gáncs Kristóf köszönetet mondott az akció jelenlévő partnereinek is: az egész évben tartó adománygyűjtésben és az akció logisztikájában segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek és a tanszerek megvásárlását rendkívüli beszerzési árakkal és adományokkal segítő Herlitz Hungária Kft.-nek. Megerősítette: Ha így folytatódik az összefogás, akkor tanévkezdésig idén is mind az 1000 csomag eljut a gyerekekhez, a Segélyszervezet intézményeibe, a segélykérő családok otthonába, illetve a határon túlra Kárpátaljára, Erdélybe és Vajdaságba is.

A csomagok célba juttatásában segítő Magyar Posta Zrt. képviseletében Fellegi Máté, a vállalat Csomag Termékmenedzsment igazgatója a sajtónyilvános eseményen kiemelte: A rászorultak megsegítése, különösen ha gyerekekről van szó, kiemelten fontos a Magyar Posta számára. Az elmúlt években rendszeresen részt vettünk az Ökumenikus Segélyszervezet tanévkezdési kampányában. A korábbiakhoz hasonlóan idén is örömmel vállaltuk a tanszercsomagok ingyenes kiszállítását.

A csomagok összeállításában részt vett Wolf Kati énekesnő is, aki a kezdetektől, azaz idén már 6. alkalommal vesz részt a segélyakcióban az adománygyűjtéstől egészen a csomagok kiszállításáig.

Ökumenikus Segélyszervezet

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások