Figyelmeztetés: visszaélés a Magyar Posta nevével

A társaság logóját felhasználva nyereményjátékot ígérnek

2018. április 15.

Újabb online hirdetést fedezett fel a Magyar Posta, amelyben a társaság logóját felhasználva nyereményjátékot ígérnek. Ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Magyar Posta Zrt. akcióit a hivatalos csatornákon hirdeti, böngészés közben felugró ablakként, honlapokba beépülő hirdetésként nem jelenik meg. A Magyar Posta által meghirdetett akciókhoz minden esetben tartozik játékszabályzat, így ha azt az adott weboldalon nem találja, gyanakodjon, és javasoljuk, hogy zárja be azt az ablakot.

Az utóbbi hetekben arra is volt példa, hogy ismeretlen személyek telefonon próbáltak érzékeny, személyes adatokat szerezni a Magyar Posta nevében telefonálva. Hangsúlyozzuk: a Magyar Posta küldemények átvétele miatt telefonon nem kér be ügyfeleitől érzékeny személyes adatokat, például a címzett születési idejét, vagy az édesanyja nevét!

Sajnos, néha az is előfordul, hogy ismeretlen személyek postásnak adják ki magukat, így jutnak be gyanútlan emberek lakásába, és onnan pénzt, értékeket tulajdonítanak el. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy amennyiben ismeretlen arc, helyettes kézbesítő, vagy ismeretlen kézbesítő csenget be küldeménnyel vagy azzal, hogy a postától érkezett, kezeljék egészséges fenntartással és körültekintéssel. A kézbesítés vagy más postai szolgáltatás teljesítéséhez nem szükséges a postást a lakásba beengedni. Ha valaki bizonytalan, akkor kérje el a postai munkáltatói igazolványt , amelyet a postásoknak mindig maguknál kell hordani. A Magyar Posta munkatársai sok esetben közüzemi szolgáltatók részére is végeznek mérőóra leolvasást. Ilyen esetekben mindig rendelkeznek az adott közműszolgáltató által biztosított arcképes igazolvánnyal, meghatalmazással vagy megbízással , amelyet kérésre kötelesek felmutatni.

Kérjük, fokozottan ügyeljenek értékeikre, és adataik védelmére!

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások