150 éves páfrányfenyőket fogad örökbe a Magyar Posta

A Magyar Posta környezetvédelem melletti elkötelezettségét jelképezi, hogy a társaság a Föld napja alkalmából örökbe fogad egy facsoportot a fővárosi Füvészkertben. Az örökbefogadással a vállalat 150 000 forinttal támogatja a Füvészkertért Alapítványt.

2019. április 18.

Bolygónk megóvása, a biológiai sokféleség megőrzése napjainkban egyre sürgetőbb feladat, amelyben a vállalatokra és a magánszemélyekre egyaránt szükség van. Április 22-én Földünk környezetének megóvására a világ immár 175 országában hívják fel a figyelmet minden évben. Magyarország 1990-ben csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez.

A Magyar Postának az ország egyik legnagyobb foglalkoztatójaként és a legnagyobb országos kiterjedtséggel rendelkező szolgáltatóként felelőssége a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettség. A vállalat kiemelt feladatának tekinti, hogy élenjárjon a jó gyakorlatok és a fenntartható szemlélet elterjesztésében. Ezért döntött úgy a társaság, hogy örökbe fogadja a sajátos leveleiről ismert fafajt, a páfrányfenyőt, latin nevén Ginkgo Biloba néhány – 150 éves - példányát a fővárosi Füvészkertben.
A Ginkgo Biloba kedvelt díszfa, számos kisebb fajtája kertészetekben is megvásárolható, de gyógyászati célból is hasznosítják tavasztól őszig szedhető leveleit.

A Magyar Posta több fenntarthatósági programban is részt vesz évek óta. A „TeSzedd” országos önkéntes szemétgyűjtő akcióban például a kezdetek óta részt vesz, emellett fenntarthatósági szempontból jelentős eredményeket tud felmutatni a többi között a károsanyag kibocsátás csökkentésében, a hulladékok újrahasznosítása és a papíralapú szolgáltatások kiváltása terén.

Magyar Posta Zrt.

Kapcsolódó szolgáltatások ikon

Kapcsolódó szolgáltatások