kulfoldi_bankkartya_hasznalat_fejlec

Külföldi nyaralására most csak a bankkártyáját kell magával vinnie!

Használja Posta Maestro vagy MasterCard bankkártyáját külföldön, és a vásárlás mellett akár az akció ideje alatt kezdeményezett külföldön történő ATM-es készpénzfelvételének költsége is 0 Ft* lehet!

Az akció 2017. június 01. napjától visszavonásig, de legkésőbb 2017. augusztus 31. napjáig tart.

A külföldön végzett vásárlási tranzakciókon felül, – a feltételek teljesítése esetén – az ATM-készpénzfelvételek díja bármely Posta Bankszámlához, Posta Nyugdíjas Bankszámlához, Posta Hello Bankszámlához vagy Posta Flotta Bankszámlához kibocsátott, Maestro® és MasterCard® kártyát elfogadó külföldi ATM-nél 0 Ft, korlátlan számban*.

Tippek bankkártya külföldi használatához:

  • Utazás előtt mindig ellenőrizze a kártya érvényességi idejét, mert a lejárt, és így nem használható kártya egy távoli országban sokkal több kellemetlenséget tud okozni, mint itthon.
  • Ne feledje! A bankkártya PIN-kódját nem ajánlatos a kártya közelében felírva tárolni, hiszen ezzel megkönnyítheti az esetleges tolvajok dolgát, és azt, hogy az ellopott kártyájával visszaéljenek. Amennyiben bankkártyáját elveszti, vagy azt ellopják, a saját érdekében haladéktalanul intézkedjen annak letiltásáróla +36-1-36-00-366-os telefonszámon!
  • Nyaralás előtt ellenőrizze a bankkártyához beállított készpénzfelvételi és vásárlási limiteket, mivel külföldön nem csak az árak lehetnek magasabbak, de adott esetben rövid idő alatt többet is költhet, mint itthon.
  • Szállodai szobafoglalás, autóbérlés esetén előfordulhat, hogy bizonyos összeget zárolnak a bankkártyájához tartozó számlán, melynek célja a szolgáltató védelme a fizetés elmulasztása vagy károkozás esetén. Ügyeljen arra, hogy zárolás esetén is legyen megfelelő mennyiségű pénz a számláján a nyaraláshoz!
  • Szállodai szobafoglalás, autóbérlés esetén előfordulhat, hogy a szállásadó vagy az utazási iroda bizonyos összeget zárol a bankkártyájához tartozó számlán, melynek célja a szolgáltató védelme a fizetés elmulasztása vagy károkozás esetére. Ügyeljen arra, hogy zárolás esetén is legyen megfelelő mennyiségű pénz a bankszámláján a nyaraláshoz!
  • Bankkártyás vásárlás esetén az elfogadóhelyek általában külföldön sem számítanak fel külön díjat, de vannak olyan országok, melyekben a kereskedők, szolgáltatók, éttermek díjat számolhatnak fel abban az esetben, ha kártyával fizet.

*Az akció 2017. június 01. napjától visszavonásig, de legkésőbb 2017. augusztus 31. napjáig tart. Az FHB Bank az akció időtartama alatt kezdeményezett, és a bankszámlára terhelt készpénzfelvételi tranzakciós díjakat a díj terhelését követő hónap utolsó munkanapjáig jóváírja az Ügyfél – az érintett bankkártyához tartozó – bankszámláján, amennyiben a Kártyabirtokos a tranzakció elvégzésének hónapjában legalább három alkalommal használja külföldön vásárlásra ugyanazon bankkártyáját. A bankkártyával külföldön végrehajtott vásárlási tranzakciók esetében a Bank a tranzakció elvégzésének időpontját veszi figyelembe, nem a könyvelés dátumát. Az akció kizárólag Maestro és MasterCard lakossági betéti kártyákra vonatkozik.

A Posta Bankszámla, Posta Nyugdíjas Bankszámla, Posta Hello Bankszámla és a Posta Flotta Bankszámla, és az azokhoz biztosított bankkártya, az FHB Bank Zrt. szolgáltatása, melyet a Magyar Posta Zrt. mint többes kiemelt közvetítő értékesít.

A tájékoztatás nem teljes körű, további részleteket és feltételeket a Magyar Posta Zrt. hálózatában értékesített a Posta Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, és az FHB Bank Zrt. Posta Bankszámlák és kapcsolódó szolgáltatások Alaphirdetménye és mellékletei tartalmazzák.

Paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztatók

Az FHB bankszámlák és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak, továbbá azokat az OBA védőernyőjén felül a Takarék Garanciaközösség is védi. További részletek és feltételek a www.garanciakozosseg.hu oldalon találhatók.

 

oba_takarek_logo